Folke, Melody, Nytt, Träning, Utställning

Träna hund inne!

Hej!

Här är det massor snö nu och det är härligt tycker jag. Har börjat träna m Melody och hon är superglad, men så kom det massor snö så jag kom av mej. Men så såg jag på fb att Gitte(som hade Mello innan) hade lagt upp träningsvideos på operan träning inomhus och blev inspirerad. Så nu idag gick Mello upp m fram och bakben på varsin bräda och stod där och då var det kalas, tänkte inte kört båda plankorna på en gång men som vanligt blev fick jag lite bråttom 🙂 Vi började m en men så tänkte jag att jag ville prova bara och klickade och gottis för varje tass som kom upp på en planka. Tänker att det kan vara bra om hon får lite mer kontroll på sin stora kropp, blir kanske lättare att börja flytta sig i sidled sen framöver. Tränar även på att ligga rakt och förväntansfullt och koncentrerat, hon faller gärna pladask m bakdelen så jag måste lära henne hitta musklerna där bak och träna så hon orkar. Så tränar vi att plocka hitta och plocka upp den pinnen som luktar mej men där har vi ett litet problem hmmmm…..hon plockar gärna upp och ger mej men struntar i vilken pinne hon tar. Tipsa mej gärna om ni har några bra tips.
Folke kör hela repertoaren av sitt ligg snurra runt stå sen blir han superfrustrerad kan inte tänka klart och börjar skälla och hoppa och innan jag hunnit berömma vid rätt tillfälle börjar han om igen, alltså den hunden. Men sätt på honom en Spårsele och kör ett eftersök m honom så går han koncentrerat i spåret i många kilometer 🙂 Dom är underbara båda 2 och stora personligheter.
Har kollat upp lite vattenträning hittat ett litet läger i Dalarna jag funderar på att åka på och ta SoR provet m Mello.
Så blir det utställning m Mello i Malmö i mars.
Även Chevy ska jag ställa så mycket jag har möjlighet till detta året, röntga, kolla PLL mm.
Kanske kommer Karin starta henne i Lydnad åxå 🙂 Chevy är en underbar Parsontjej med massor energi och Karin (fodervärd)
gör ett fantastiskt jobb med denna lilla terrier som har massor m motor.

Tack för mej för denna gång och som sagt kom gärna m tips och råd.

Trevlig helg på er

Kram Lotta

Lotta

2 Comments

Karina Alexandroff

Mycket trevligt att träffa dig o Melody. 😯 😀 väldigt mysig hund.

/ Karina & Flizan

Reply
Lotta

Ja det var verkligen skoj. Tack för att du skrev här på sidan 🙂

Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *